0731 036 795. SUNĂ ACUM.

Certificat situații de urgență

30 Martie 2020 by Blog 728 Views

Ordinul Ministrului Economiei 791/2020 reglementeaza emiterea si acordarea certificatului de situatie de urgenta (CSU) catre persoanele indrituite legal, in intelesul atribuit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 29/2020, si anume operatorii economici care si-au redus total sau partial activitatea economica fie datorita unor masuri impuse de autoritati pentru combaterea epidemiei a coronavirului SARS-CoV-2, fie datorita reducerii activitatii economice in contextul situatiei din aceasta perioada.

Certificatele de situatie de urgenta vor fi emise in 2 forme:

a) TIP 1 (ALBASTRU) - eliberat in forma prezentata in anexa nr. 1, pentru solicitantii care cer acordarea acestuia in baza declaratiei pe propria raspundere emisa in forma prezentata in anexa nr. 3, din care rezulta intreruperea totala sau partiala a activitatii, ca urmare a deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada starii de urgenta decretate;

b) TIP 2 (GALBEN) - eliberat in forma prezentata in anexa nr. 2, pentru solicitantii care cer acordarea acestuia in baza declaratiei pe propria raspundere emisa in forma prezentata in anexa nr. 3, din care rezulta inregistrarea unei diminuari a incasarilor in luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% fata de media incasarilor din perioada ianuarie-februarie 2020.

Aceste certificate se utilizeaza atat  in relatiile cu institutiile publice pentru a obtine facilitati/masuri de sprijin, cat si in relatiile comerciale.

Un solicinant va cere si va obtine un singur tip de certificat de urgenta.

Cererea se va depune exclusiv electronic prin platforma http://prevenire.gov.ro./ , iar eliberarea CSU se va face in mod automat, dupa validarea solcitarii. Tot pe aceasta platfoma se pot verifica certificatele de urgenta.

In vederea obtinerii CSU solicitantul va incarca in platforma mai sus mentionata urmatoarele documente:

  • Datele de identificare
  • Declaratia pe propria raspundere prin care acesta atesta ca toate informatiile și documentele care stau la baza cererii pentru obtinerea certificatului sunt conforme cu realitatea și respecta legislatia in vigoare raportat la tipul de certificat solicitat, conform cerintelor instituite in cuprinsul  2, cu referire la inchiderea totala sau partiala a activitatii sau la diminuarea incasarilor in cuantumul indicat. In situatia in care reprezentantul legal nu detine semnatura electronica, acesta poate semna olograf, urmând ca toate documentele incarcate in platforma http://prevenire.gov.ro (inclusiv declaratia pe propria raspundere) sa fie semnate electronic de catre imputernicitul desemnat in acest sens. Modelul acestei declaratii se va posta de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri pe platforma http://prevenire.gov.ro

 

Platforma va fi disponibila incepand cu data 01.04.2020.

Sa ne auzim cu bine!

Sursa:  Ordinul Ministrului Economiei 791/2020

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Caută în blog

Calendar blog

« Ianuarie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vrei cele mai bune servicii pentru firma ta?